Laboratorij za elektronske in informacijske sisteme

Laboratorij za elektronske in informacijske sisteme (LEIS) izvaja raziskovalno in razvojno dejavnost na področju elektronike in informacijskih sistemov. Strmimo h kakovosti izobraževanja, hkrati pa spodbujamo integriteto in ustvarjalnost študentov, ki so vpisani v naše dodiplomske in podiplomske programe.

Izobraževanje
in raziskovanje

LEIS spodbuja študente k njihovi intelektualni agilnosti, kritičnemu razmišljanju in podjetniškemu pristopu, tako da jim nudi široko paleto priložnosti za razvoj njihovih veščin in znanja skozi različne dejavnosti.

Mikroelektronika

LEIS zagotavlja raziskovalne in razvojne aktivnosti v smeri hibridnih analognih in digitalnih integriranih sistemov, ki zagotavljajo zmožnost zaznavanja na kvantnem nivoju, hkrati pa povečujejo vgrajeno inteligenco.

Brezžični
komunikacijski
sistemi

LEIS aktivno sodeluje pri tehnološkem napredku ključnih brezžičnih tehnologij kot glavnih elementov sodobne informacijske družbe za prihodnost poslovnega in družbenega napredka v globalni inovacijski ekonomiji.

Vgrajeni
sistemi

LEIS ponuja razvoj individualnih rešitev na področjih interneta stvari (IoT) in industrije 4.0 prek kombiniranega portfelja strojne, programske in storitvene opreme.

Vesoljske
tehnologije

LEIS razvija visokotehnološke ter znanstveno intenzivne vesoljske tehnologije in napredne vesoljske aplikacije z visoko stopnjo miniaturizacije, ki temeljijo na kvantnih tehnologijah za prihodnje vesoljske misije.